Roșiile costă cât carnea de porc

0
28

Detoxifiera cu fructe și legume lasă buzunarul gol
Mesele îmbelșugate și-au spus cuvântul, motiv pentru care după sărbătorile pascale, buzoienii caută prin piețele din oraș legume, fructe și zarzavaturi. Dar ce te faci atunci când constați că un kilogram de roșii românești sunt mai scumpe decât cele din import, ba mai mult costă cât un kilogram de carne. Fie cumperi câteva sute de grame pe modelul cărnii de miel, fie te lași păgubaș și te reîntorci la meniul de sărbători.
Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic fructe și legume. Este sfatul medicilor specialiști care probabil în ultima perioadă nu au mai dat prin piețe. Spre exemplu în municipiul Buzău, la Piața Centrală un kilogram cartofi noi se vinde cu 12-15 lei iar un kilogramde roșii românești costă 25 de lei, cu 10 lei mai mult față de un kilogram de roșii din import. În acest context, lumea se reorinentează către carne pentru că este mai ieftină.
Vânzările au scăzut, cu toate că după sărbători românii erau interesați de obicei de verdețuri, legume și fructe.
Pentru a nu rămâne cu marfa în soare, o parte dintre comercianți mai lasă din prețuri.
Prețuri mari sunt și la fructe, în special cele din import. Românii au din ce în ce mai puțini bani iar piața este locul în care se poate observa cel mai ușor puterea de cumpărare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ