S-A DECIS! ȘCOLILE VOR FI COMASATE

0
477

Discuții aprinse în ședința Consiliului Local Municipal pe tema comasărilor de școli din municipiu. Un proiect în acest sens s-a aflat pe ordinea de zi, însă nu toți consilierii l-au aprobat. În final, decizia a primit majoritate de voturi așa că, începând cu anul școlar viitor, vor funcționa mai puține unități școlare. Principalul motiv care a condus la adoptarea acestei decizii este scăderea considerabilă a numărului de copii.
Unul dintre proiectele care a stârnit discuții în ședința Consiliului Local Municipal de vineri a vizat organizarea rețelei unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Buzău. Cu alte cuvinte, este un proiect ce prevede comasarea unor unități de învățământ. Măsura a fost luată în discuție în urmă cu mai multe luni, odată cu mutarea elevilor de la Liceul ”Costin Nenițescu” la Grupul Școlar de Meserii și Servicii, însă pentru a putea fi pusă în practică a fost nevoie de inițierea unui proiect de hotărâre. Aleșii din opoziție nu au fost de acord cu o astfel de măsură, motivând că municipalitatea nu trebuie să facă economii atunci când vine vorba de educație.
La ședință a venit și un reprezentant al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, care a adus mai multe argumente împotriva comasărilor. Acesta este de părere că cel mai mult de suferit vor avea chiar elevii.
Pe de altă parte, primarul Constantin Toma spun că principalele motive care au stat la baza decizie de comasare a școlilor a fost numărul tot mai redus de elevi de la an la an, precum și necesitatea unor spații în care să funcționeze grădinițele din municipiul Buzău.
Subiectul comasării școlilor din județ a ajuns și la urechile ministrul Educației. Aflată într-o vizită de lucru la Buzău, Ecaterina Andronescu a declarat că este o măsură utilă având în vedere scăderea considerabilă a numărului de școlari.
În cele din urmă, proiectul care vizează comasarea Liceului Costin Nenițescu cu Grupul Școlar de Meserii și Servicii, precum și a Școlii numărul 6 cu Școala 16 a fost aprobat cu 14 voturi ”pentru”.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ