S-A DECLARAT EPIDEMIE DE GRIPĂ

0
37

La nivel național, din cauza numărului crescut al cazurilor de gripă și infecții respiratorii din ultima săptămână, s-a declarat epidemie de gripă. La Buzău, deși au fost depistate pozitiv cu testul rapid mai multe persoane, doar trei cazuri de gripă au fost confirmate de la București.
În săptămâna 27 ianuarie – 2 februarie, la nivel național activitatea gripală a crescut foarte mult, iar numărul de gripe clinice raportat a fost aproape dublu comparativ cu săptămâna precedentă, astfel că Institutul Național de Sănătate Publică a declarat epidemie de gripă. La Buzău, numărul celor care au fost depistați pozitiv a fost ridicat, cei mai vulnerabili fiind copiii.
Ministerul Sănătății a anunțat faptul că au fost deja repartizate dozele suplimentare de vaccin atigripal. Deși solicitarea pentru Buzău a fost de aproximativ 2 000 de doze, numărul repartizat a fost mai mic, însă se va ține cont și de cererile medicilor de familie, în funcție de numărul persoanelor vulnerabile pe care le au pe liste.
Ca urmare a declarării epidemiei de gripă, Ministerul Educației și Cercetării a transmis o serie de măsuri obligatorii pe care orice unitate de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.
La Buzău, autoritățile de la Direcția de Sănătate Publică sunt informate asupra măsurilor pe care fiecare unitate de învățământ le ia zilnic, atât din punct de vedere al igienei, cât și din punct de vedere al absenteismului. Una dintre măsurile cele mai simple, dar elementară, este spălatul pe mâini.
S-au achiziționat doze de vaccin suplimentare, autoritățile sanitare anunțând că medicii de familie urmează să le primească săptămâna viitoare.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ