S-a deschis biblioteca de la mall

0
248

Biblioteca Judeţeană Vasile Voiculescu s-a redeschis în noul spaţiu, din Galleria Mall, unde va funcţiona în următorii ani. Sediul provizoriu, de la etajul centrului comercial unde s-a mutat de 4 ani şi Judecătoria Buzău, a fost inagurat vineri şi este pregătit să-i primească pe cititori
Biblioteca Judeţeană Vasile Voiculescu, mutată în noul spaţiu de la Galleria Mall şi-a deschis, vineri, porţile pentru public. Inaugurarea sediului provizoriu a avut loc în prezenţa conducerii Consiliului Judeţean, a numeroşi invitaţi şi a inclus o slujbă de sfinţire şi chiar şi o tăiere de panglică.
Evenimentul reprezintă un moment important, în urma căruia cititorii buzoieni, au iar, acces la volumele Bibibliotecii Judeţene. Este rezultatul unui efort semnificativ, pentru că a fost nevoie de multă muncă pentru mutarea fondului de carte din sediul bibliotecii de pe Buleverdul Unirii, intrat în proces de renovare, dar şi pentru amenajarea noului spaţiu.
Pentru mutarea celor peste 300 de mii de cărţi, în sediul provizoriu de la mall, angajaţii bibliotecii au beneficiat de sprijinul militarilor din Garnizoana Buzău.
Spaţiul în care va funcţiona instituţia de cultură, în următorii ani este generos şi va fi mai confortabil pentru cititori, crede directorul Bibliotecii Judeţene.
Festivitatea de redeschidere a bibliotecii s-a bucurat de prezenţa unor invitaţi din judeţe învecinate, şefi de instituţii similare. Directorul bibliotecii din Brăila a apreciat efortul colegilor de la Buzău şi a precizat că, în urmă cu câţiva ani, instituţia pe care o conduce a trecut printr-un proces asemănător.
Biblioteca Județeană a preluat, în luna martie spațiul, de aproximativ 1 200 de metri pătraţi, în care își va desfășura activitatea în următorii ani, pe perioada reabilitării vechii clădiri, de pe Bulevardul Unirii și a monitorizării proiectului. Noul sediu, situat în incinta unui centru comercial, a fost amenajat, pentru a corespunde din toate punctele de vedere desfășurării activității unei biblioteci. Pentru locația în care va funcționa instituţia culturală, Consiliul Județean va plăti lunar aproximativ 10.000 de euro.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ