S-A DESCHIS DRĂGAICA! Târgul tradiţional al buzoienilor are altă faţa

0
136

Sâmbătă după amiază a avut loc deschiderea oficială a cunoscutului târg buzoian, Drăgaica. Primarul Constantin Toma a dat startului celei de-a 239-a ediţii.
Autorităţile locale încearcă să schimbe faţa târgului buzoian, prin organizarea unui concert în fiecare seară, dar şi prin aducerea de meşteri populari din toate colţurile judeţului. Buzoienii care trec pragul Drăgăicii îşi pot cumpăra haine tradiţionale româneşti, realizate de către artişti pricepuţi. Ia a rămas la mare căutare, mai ales în rândurile celor vârstnici şi ale copiiilor, chiar dacă preţurile nu sunt pe măsura tuturor buzunarelor.
Carpetele din păr de capră au fost de asemenea la mare căutare, tot printre cei mai mici dintre noi.
Alexandru are 12 ani şi este unul din tinerii meşteşugari prezenţi în Drăgaica. El lucrează în sârmă diferite obiecte care, potrivit spuselor sale, sunt foarte apreciate de buzoieni.
Autorităţile locale au mari aşteptări de la ediţia din acest an, mai ales că s-au făcut eforturi intense pentru a schimba faţa celui mai cunoscut târg buzoian.
Drăgaica se va desfăşura pe parcursul a două săptămâni, ultima zi a târgului buzoian fiind 24 iunie. În fiecare seară, pe scena amenajată în Drăgaică vor urca artişti buzoieni. Preţul unui bilet la târgul din Buzău este de 1 leu.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ