S-A DESCHIS EXPOZIŢIA DALI

0
165

Expoziţia, “Surprinzătorul Dali” a fost deschisă publicului. Vernisajul a avut loc, marţi dimineaţă, la Muzeul Judeţean, unde iubitorii de artă pot admira, până în luna februarie a anului viitor colecţia de artă, compusă din aproximativ 150 de lucrări ale marelui artist spaniol.
O colecţie impresionantă de lucrări de artă ce poartă semnătura marelui Salvador Dali este deschisă publicului începând de săptămâna aceasta, la Muzeul Judeţean. La verisajul expoziţiei “Surprinzătorul Dali” care a avut loc în prezenţa unui grup restrâns de participanţi, în contextul epidemiologic actual, organizatorii au vorbit despre o latură mai puţin cunoscută a lui Dali, pe care iubitorii de artă o pot descoperi în expoziţia de la muzeu.
Expoziția cuprinde exponate din Colecția Kesauri, al cărui reprezentant a fost prezent la vernisaj. Sunt opere originale realizate de Salvador Dali: litografie, ceramică, lucrări în bronz, argint, aur.
Deschiderea expoziţiei “Surprinzătorul Dali” este, cu siguranţă, cel mai important eveniment cultural al anului, de la Buzău.
Contextul actual nu este nici pe departe cel mai fericit, şi poate tocmai de aceea, un act de cultură este binevenit. Acesta este motivul pentru care Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află muzeul, a susţinut aducerea colecţiei Dali, la Buzău.
Expoziția unică „Surprinzătorul Dali” conținând opere originale ale lui Salvador Dali este o premieră pentru Buzău. Este produsă și organizată de Muzeul Județean Buzău și Compania Art Expo. Expoziția va fi deschisă până pe 28 februarie 2021 și prezintă 150 de opere originale ale marelui artist.

Laurenţiu Marinov/Iuliana Sîrbescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ