S-a deschis oficial Orășelul Copiilor

0
735

În perioada 20-23 decembrie în orășel vine Moș Crăciun
Orășelul Copiilor a fost deschis în prezența a sute de buzoieni. Pe scena amplasată în Târgul de Crăciun din Parcul Crâng au urcat rând pe rând artiști și trupe cunoscute cum ar fi Drăgăicuțele, Colindătorii Buzoieni, Moștenitorii Tradițiilor, Ceata lui Ioniță și Nicole Cherry. Deschiderea orășelului a avut loc în prezența primarului municipiului Buzău Constantin Toma. Printre altele, edilul a amintit despre Corul HAPPY KIDS din Buzău care a impresionat publicul la Bruxelles cu ocazia Zilei Naționale a României, grup invitat să ia parte la evenimentul din Parcul Crâng.
Corul HAPPY KIDS din Buzău alături de dirijorul prof. OANA DOBRE, a fost invitat la Recepția Oficială de Ziua Națională a României, organizată de misiunile diplomatice ale României la Bruxelles – Ambasada României în Regatul Belgiei, Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE, Delegația Permanentă a României la NATO. Corul HAPPY KIDS, înființat în octombrie 2012, a interpretat Imnul României, Imnul Belgiei, Imnul Uniunii Europene, dar și alte cântece românești.
HAPPY KIDS are în componență 70 de copii și tineri cu vârste între 10 și 18 ani și funcționează în cadrul Palatului Copiilor și al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” din Buzău. Până în prezent, a participat la sute de concursuri, festivaluri sau evenimente artistice, reușind să obțină mai mult de 800 trofee, premii și distincții, atât cu soliștii, cât și la secțiunea „Coruri / Grupuri vocale”. De 7 ani, Corul HAPPY KIDS face parte din Programul Național „Cantus Mundi”, în cadrul căruia a concertat pe marile scene ale României, alături de Corul Național „Madrigal”, Felicia Filip sau trupele Voltaj și Vunk.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ