S-A DESCHIS PASAJUL DE LA CATEDRALA SF. SAVA

0
84

Primăria a redschis pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii, din zona Catedralei Sfântul Sava, după aproape trezeci de ani. Începând de săptămâna aceasta, buzoienii vor putea traversa bulevardul Unirii în deplină siguranţă.
După o investiție de apropape 600 de mii lei fost a deschis pasajul subteran de pe Bulevardul Unirii. O lucrare modernă, dotată cu sisteme de iluminat pe bază de led-uri și camere de spraveghere. Zonele de acces sunt acoperite cu construcţii transparente, care nu afectează vizual clădirea Catedralei Municipale Sfântul Sava. Potrivit primarului Constantin Toma ,aceeasta a fost o primă etapă, urmând ca pereții pasajului să fie îmbrăcați cu imagimi din istoria Buzăului.
Reprezentantul firmei ce a realizat reabilitarea pasajului , susține că lucrările au s-au încadrat în grafic. Totodată , constructorul dă asigurări că nu vor mai fi probleme cu infiltațiile de apă.
Redeschiderea pasajului de pe Bulevardul Unirii a fost cerută insistent, de cetăţenii din zonă şi va fi benefic pentru traficul pietonal din centrul oraşului.
Pasajul din dreptul Catedaralei Sfântul Sava a fost construit în anii 80 şi avea rolul de a fluidiza traficul, nefiind însă, niciodată funcţional. La începutul anilor 2000, odată cu reluarea lucrărilor de amenajare, la cele două capete au fost ridicate nişte construcţii cu destinaţie de spaţii comerciale. Iniţiativa nu a fost pe placul riveranilor, care au cerut şi au obţinut în instanţă demolarea schelelor. În 2010, gurile pasajului au fost acoperite şi a fost turnat asfalt, peste.Una dintre gurile de acces ale pasajului a fost decopertată în ianuarie 2018 pentru a se putea constata starea lui şi pentru a se putea alcătui proiectul de reabilitare. Intenţia edililor a fost accea de a-l repune în circuit, cât mai repede.

Sîrbescu Iuliana / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ