S-A DESCHIS PODUL DE LA MĂRĂCINENI

0
180

După 4 luni de așteptare și de trafic blocat, podul de la Mărăcineni a fost, joi dimineață, deschis. Primele mașini au putut circula încă de azi noapte pe tronsonul reabilitat, când au fost ridicate barierele care blocau sensul de mers Râmnicu Sărat- Buzău. Administratorul drumului anunță că, în perioada următoare, vor mai avea loc lucrări la infrastructura podului, dar acestea nu vor afecta circulația rutieră.
Podul metalic de la Mărăcineni, aflat în reparație din data de 19 aprilie, a fost redeschis în noaptea de miercuri spre joi, după mai bine de 4 luni. Lucrările au presupus reparații ale plăcii din beton armat, executarea unei plăci peste cea existentă, înlocuirea hidroizolației și a căii de rulare pod, înlocuirea rosturilor de dilatație, sablarea și vopsirea tablierului metalic și montarea parapeților de siguranță. Lucrarea a fost executată de o societate din Iași, iar beneficiar a fost Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Pe timpul lucrărilor, aglomerația în municipiul Buzău și pe Șoseaua europeană a atins valori greu de anticipat pentru factorii decidenți, care nu mai iau în calcul închiderea celuilalt sens de mers pentru lucrările de întreținere și reparații care vor urma. Termenul prevăzut în contractul de lucrări a fost respectat în ceea ce privește reluarea circulației, însă retușuri se vor mai face până pe 15 septembrie. Autoritățile locale recunosc că au făcut vizite zilnice la podul de la Mărăcineni pentru a verifica stadiul lucrărilor și pentru a se asigura că termenul va fi respectat.
SINCRON PETRE EMANOIL NEAGU, PREȘEDINTE CJ BUZĂU 00.03.20-00.03.43
Lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni au costat peste 3,5 milioane de lei, sumă alocată din bugetul de stat pentru lucrări de întreținere periodică.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ