S-A FISURAT DIGUL BUZĂULUI! Pericol de inundații la stația de epurare și în Dorobanți

0
212

Problemele vechi ale digului au fost accentuate de viiturile din ultimii ani, mai ales cele din 2014 și 2016. Viiturile au modificat morfologic albia minoră a râului și au distrus puțin câte puțin din dig. Datele îngrijorătoare au fost adunate într-o adresă pe care Administrația Bazinală Buzău- Ialomița a transmis-o către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat cererea transmisă de Direcția Apelor, în care se cere demararea în regim de urgență a unor lucrări provizorii de consolidare a malului drept al digului de apărare împotriva inundațiilor.
Specialiștii avertizează că în caz de rupere a digului, râul Buzău va inunda 10 hectare de teren arabil, stația de epurare a municipiului, cimitirul din capătul cartierului Dorobanți, 30 de locuințe și cantonul de exploatare a formației Buzău- Călmățui. Circulația mașinilor pe ruta ocolitoare a orașului cuprinsă între podul de la Mărăcineni și cel de la Vadu Pașii se va întrerupe total.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ