S-A INAUGURAT PROIECTUL „CARAVANA CU MOAȘE”

0
779

Proiectul Caravana cu Moașe a fost inaugurat într-un eveniment ce a avut loc la Maternitatea din Buzău. Urmează ca și alte sesiuni de informare să aibă loc pe raza județului Buzău.
Astăzi a avut loc evenimentul de inaugurare a proiectului Caravana cu Moașe la Maternitatea din Buzău. Proiectul se desfășoară prin Asociația Moașelor Independente în colaborare cu Spitalul Județean de Urgennță Buzău și se bucură de sprijinul întregii echipe a Maternității. Proiectul a fost inițiat de Melania Tudose, moașă la Maternitatea din Buzău. Caravana cu Moașe își propune să ofere ședințe de informare și educație în domeniul reproducerii, către cupluri sau adolescente. Proiectul va include și mămici care vor beneficia de îndrumarea unei moașe în perioada pre și post-natală. La eveniment au luat parte mediciii Dorin Neacșu și Claudiu Șerbănoiu, șefi de secție Obstetrică-Ginecologie.
Echipa care face parte din acest proiect este formată din 15 moașe, iar sesiunile se vor desfășura într-o locație din Buzău sau de pe raza județului, stabilită ulterior. Caravana cu Moașe va merge la solicitarea grupurilor locale.
Obiectivele sesiunilor care se vor desfășura în proiect vizează îmbunătățirea stării de sănătate în domeniul reproducerii, dar și informarea și educarea în acest domeniu, precum și creșterea nivelului de cunoștințe despre aparatul reproducător și etapele sarcină-naștere-lauzie. Se dorește extinderea proiectului către toată comunitatea, chiar și acolo unde nivelul social este mai scăzut și accesul la informație este mai scăzut.
Astfel, Caravana cu Moașe, în mijlocul comunităţii buzoiene, va învăţa femeile şi partenerii lor să perceapă sarcina şi naşterea ca pe nişte evenimente naturale de viaţă şi le va instrui astfel încât să le parcurgă firesc, fără frica durerilor de naştere şi teama de ineditul poziţiei de proaspeţi părinţi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ