S-A ÎNCHEIAT CAMPANIA DEPUNERII CERERILOR DE PLATĂ, LA APIA

0
16

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, Buzău, a încheiat pe 15 iunie, Campania de depunere cererilor unice de plată aferentă anului 2020. A fost o campanie atipică, din cauza pandemiei de Covid-19, cererile s-au depus numai on-line, pentru a evita agomerația la ghișeele instituției.
Peste 18 400 de fermieri s-au adaptat noilor condiții și au depus cererile unice de plată on-line. În comparaţie cu anul trecut, numărul fermierilor care au depus cererile unice de plată, a scăzut cu peste 400 , dar a crescut suprafața de teren solicitată, cu un procent de 0,31 %, respectiv, peste 271 500 de hectare. Și anul acesta s-a observat o modificare a structurii exploatațiilor.
Urmează o perioadă în care documentele vor fi introduse în baza de date a instituției. Tot în această perioadă APIA eliberează adeverințe pe baza convențiilor încheiate cu băncile, pentru obținerea de credite avantajoase, în avans.
Campania de primire a cererilor unice de plată continuă, însă, timp de 25 de zile, după data de 15 iunie 2020, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere. La Buzău, fermierii au fost responsabili, declară directorul instituției.
În cel mai scurt timp echipele APIA vor face controale în teren pentru a verifica veridicitatea documentelor depuse de fermieri.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ