S-a încheiat prima ediție a Festivalului Buzău Fest! În jur de 8 mii de persoane au fost prezente

1
107

Prima editie a Festivalului Buzău Fest, organizat de Consiliul Judetean Buzău în statiunea Monteoru, s-a încheiat duminică seară. Evenimentul s-a bucurat de un real succes încă din prima zi,spun organizatorii. Buzoienii au luat parte la momente deosebite, au putut vedea scene de luptă între daci si romani si s-au distrat la concerte in aer liber. Festivalul a strans in jur de 8 mii de vizitatori iar acest lucru a făcut ca hotelurile si pensiunile din zonă să fie ocupate in proportie de suta la suta.
Prima ediţie a Festivalului Buzău Fest a debutat vineri seară printr-o parade cu torte pe străzile municipiului. Sute de buzoieni s-au alăturat dacilor şi legiunilor romane care au pus stăpînire pe oraş printr-un marş parcă desprins din luptele de odinioară. Lupul dacic, torţele aprinse, pasul de defilare şi săbiile ascuţite au pus stăpînire pe întreg oraşul. La o strigare parcă buzoienii s-au prins în cordonul de trupe şi au defilat de la Arhiepiscopia Buzăului până în curtea Muzeului Judeţean Buzău.
Aici trupele daco-romane şi-au prezentat armele şi costumele antice în faţa publicului. Garda Apulum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna din Cluj şi Geto-dacii din Iaşi au mărşăluit pe străzi şi au încîntat publicul cu diverse ateliere de lucru şi momente de luptă pe tot parcursul celor trei zile de festival.
Sâmbătă, festivalul a continuat în staţiunea Sărata Monteoru. Consiliul Judeţean Buzău a pus la dispoziţia buzoienilor un autobuz decapotabil închiriat de la Constanţa pentru a asigura accesul celor care nu au dispus de masini personale ajunge în staţiune. Cei mai bucuroşi au fost bineînţeles cei mici care au luat cu asalt etajul superior al mijlocului de transport.
Autobuzul a efectuat curse regulate între municipiul Buzău şi staţiunea Monteoru, cu plecare din faţa Parcului Crîng, din două în două ore astfel încît toţi buzoienii să ajungă la festival. La Monteoru concertele si voia buna a tinut două zile. Peste 8000 de oameni au participat la prima ediţie a Buzău Fest. Pe terenul de fotbal din staţiune a fost amenajată o scenă pe care au urcat zeci de artişti. Tot aici au fost amenajate ateliere de lucru daco-romane, standuri cu tot felul de bunătăţi
Buzău Fest s-a încheiat duminică seară printr-un concert al formaţiei Zdob şi Zdub urmat de un foc de artificii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ