S-a încheiat prima etapă de înscrieri la grădiniţe! Sunt locuri pentru fiecare

0
267

Prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă a luat sfîrşit, anunţă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. După primul val de înscrieri care a debutat cu data de 22 mai, la nivelul judeţului Buzău au fost înregistraţi peste 2000 de copii. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Buzău atrag atenţia părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii la grădiniţă că o mai pot face în cadrul celei de-a doua etape.
Începînd cu data de 8 mai copiii cu vîrste cuprinse între 2 şi 6 ani au putut fi reînscrişi pentru anul 2017 – 2018 la grădiniţa pe care au frecventat-o în anul anterior iar pentru copiii nou-veniţi înscrierile au debutat din data de 22 mai. A fost prima etapă de înscrieri iar la nivelul judeţului Buzău au fost înregistraţi peste 8000 de copii.
Cine nu a reuşit să îşi înscrie copilul la grădiniţă în prima etapă o poate face în cadrul celei de-a doua sesiuni programată la sfîrşitul acestei luni.
De reţinut faptul că după finalizarea etapelor de înscriere, ocuparea locurilor libere se va face în ordinea descrescatoare grupelor de vîrsta respectiv grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 2 si 3 ani).
În cazul în care numărul cererilor de înscriere este mai mare decît cel al locurilor libere, conducerile grădiniţelor vor face partajarea pe baza criteriilor generale. La nivelul judeţului Buzău părinţii nu vor trebui să îşi facă griji pentru locuri libere, garantează conducerea Inspectoratului Şcolar. Ca şi în anii trecuţi cele mai frecventate grădiniţe rămîn cele din cartierul Crîng şi Micro III.
Numărul copiilor înscrişi la grădiniţă a scăzut în acest an faţă de anul precedent un motiv în plus pentru părinţi de a nu îşi face griji în ceea ce priveşte obţinerea unui loc.
Unităţile de învăţămînt preşcolar pot fi organizate în grădiniţe cu program normal (cinci ore pe zi), cu program prelungit (zece ore pe zi), care asigură educaţia precum şi hrana, supraveghere şi odihna şi grădiniţe cu program săptămînal.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ