S-A ÎNCHIS CARTIERUL

0
95

Cartierul Poştă este, în acest moment, cel mai bine păzit loc din Buzău. Nimni nu intră şi nimeni nu iese din zona în care a fost instituită carantina, paza fiind asigurată de forţe impresionante de poliţişti, jandarmi şi militari. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.
Cartierul Poştă, unde 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, este începând de luni, în carantină totală. Accesul în zonă a fost blocat şi este, în permanent păzit de echipaje de poliţişti, jandarmi şi militari. Totodată, Primăria a luat o serie de măsuri, impuse de situaţia create. Astfel, vor fi distribuite măști pentru persoanele care se deplasează în spații publice din zona carantinată şi vor fi montate lavoare mobile, cu apă și săpun, dispensere cu dezinfectant și covoare impregnate cu dezinfectant, în toate zonele de acces și la magazinele alimentare din zonă.
Zilnic, toate străzile, trotuarele şi parcărilor, precum și a scărilor blocurilor, situate în perimetrul carantinat, vor fi dezinfectate. Tot ca urmare a apariţiei focarului de COVID 19 şi intrării în carantină a cartierului Poştă, a fost modificat traseul autobuzului 3. Pentru a veni în sprijinul populaţiei s-a aprobat înființarea unei linii telefonice dedicate cetățenilor din zona carantinată, care vor întâmina mari probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente şi medicamente.
Cartierul carantinat are o populație de aproximativ 2 000 de locuitori. Autorităţile dau asigurări, că, în acest moment nu se ia în discuţie instituirea măsurii de carantină a cartierului, învecinat, Mihai Viteazul.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ