S-A LANSAT REVISTA CULTURALĂ „ORIZONTURILE BUCURIEI”! S-a omagiat și unirea Basarabiei cu România din 1918

0
692

Asociația pentru Civilizația Ortodoxă, împreună cu Fundația Origini Carpatice și topografia Europrint au lansat, astăzi, la Muzeul Județean revista Orizonturile Bucuriei.
În cadrul evenimentului, a fost evocată și una dintre cele mai mari personalități basarabene din timpul Unirii, medicul Daniel Ciugureanu. Acesta a fost primul ministru al republicii Democratice Moldovene la 27 martie 1918, când Basarabia s-a unit cu România.
Evenimentul a beneficiat și de doi invitati de onoare. Din partea familiei a participat omul de cultură Diana Ciugureanu Zlatan din Republica Moldova. Aceasta este și președinte-fondator al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova. La lansarea de astăzi a participat și ambasadorul României la Convenția ONU, George Călin.
Doctorul Daniel Ciugureanu a fost în 1918 prim ministru al Republicii Democratice Moldovene și membru delegației care a adus la 28 martie 1918 la Iași actul de unire cu România. Actul Unirii a fost înmânat solemn MS Regelui Ferdinand I al României. După Unire a demisionat din funcția de premier pentru a intra în guvernul României ca reprezentant al Basarabiei

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ