S-A MODIFICAT SCHIMBAREA! LA LOC COMANDA CU SENSUL UNIC DE PE STR. PIETROASELE

0
315

Șefii din Primăria Buzău și cei a Poliției Rutiere au recunoscut că au greșit atunci când au decis, în urmă cu trei săptămâni, schimbarea sensului unic de pe strada Pietroasele. Primarul Toma și colaboratorii săi și-au pus cenușă în cap și au decis revenirea la situația de dinainte. Adică sensul unic de pe strada Pietroasele să fie dinspre Chiristigii înspre intrarea elevilor de la Școala nr. 11. Măsura se va aplica de mâine dimineață.
Șefii din primărie au revenit asupra deciziei în urma protestelor cetățenilor din cartierul Micro III care aveau serioase probleme în a pleca și a ajunge acasă. Totodată, la intersecţia străzii Chiristigii cu strada Frăsinet va fi amenajat un sens giratoriu. Administraţia locală încearcă să rezolve şi problema ambuteiajelor din preajma sensului giratoriu din zona supermarketurilor. Astăzi se lucra la montarea primului semafor cu butonj.
Semafoarele cu buton montate la intersecţia Bd.Unirii cu strada Frăsinet sunt dotate cu afişaj electronic şi un dispozitiv care să lumineze trecerea de pietoni pe timp de noapte.
Înainte de a da voie pietonilor să traverseze, semafoarele cu buton vor avertiza şoferii, printr-o culoare verde intermitent, că se apropie roşul.
Semafoare similare vor fi montate în zona Pieţei Centrale, la Şcoala Nr.15 şi în preajma gării din municipiul Buzău. În funcţie de răspunsul participanţilor la trafic, semafoarele cu buton ar putea apărea şi în alte locuri aglomerate din oraş.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ