Producătorul austriac Wienerberger a deschis în Buzău o fabrică de cărămidă
Producătorul austriac Wienerberger, a redeschis fabrica de cărămidă de la Berca, după un amplu proces de modernizare. Inaugurarea a avut loc luni, 16 septembrie, și a marcat un moment important în dezvoltarea noilor tehnologii din domeniul construcțiilor moderne. Unitatea redeschisă de la Berca este una dintre cele patru unități specializate în producție de cărămidă, asigurand aprovizionarea pieței din partea de sud-est a Romaniei.
Materiile prime utilizate sunt atent selecționate pentru a asigura sustenabilitatea și pentru a minimiza impactul asupra mediului, contribuind astfel la co-existența armonioasă între industrie și natură.
„Redeschiderea fabricii Wienerberger din Berca marchează un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Suntem mândri să continuăm să oferim produse și soluții inovatoare la standarde înalte de calitate și cu un impact redus asupra mediului”, a declarat Răzvan Boșomoiu, Managing Director Wienerberger România.
La eveniment au participat invitați de la sediul Wienerberger din Viena, autorități locale și centrale, parteneri de afaceri importanți și membri ai presei locale și naționale.
Modernizarea frabricii s-a realizat cu tehnologii de ultimă generație care promit să îmbunătățescă considerabil calitatea vieții. Investiția de mai mult de 25 de milioane de euro s-a realizat din fonduri proprii.
”Această fabrică este o realizare extrem de importantă pentru economia noastră, mai ales în această perioadă. Suntem în anul cu cele mai mari investiții publice din istoria modernă a țării. Astăzi inaugurăm o unitate care are nu doar eficiență sporită și capacitate de producție mărită, ci contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Produsele și soluțiile inovatoare fabricate aici joacă un rol crucial în construcția așa-numitelor clădiri NET ZERO, marcând un pas important către un viitor mai verde în industria construcțiilor”, a precizat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Noile ethnologii folosite în producția materialelor de constructii de la Berca, promit să reduc consumul și emisiile de carbon cu mai mult de 30%, contribuind astfel la protecția mediului.
”Cu cât avem o capacitate mai mare de producție, răspândită egal în toate zonele României, cu atât prețul materialelor de construcție va fi unul mai scăzut. Cu cât materialele sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, și lucrul acesta se întâmplă astăzi aici la această fabrică, cu atât înseamnă că românii vor avea locuințe pe care să și le poată permite. Încurajăm astfel de produse și dezvoltarea de companii care să fabrice astfel de produse în România”, a mai spus Radu-Ștefan Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
La evenimet au participat membrii ai fabricii din Viena dar și autorități locale, central și parteneri de afaceri importanți.
„Această investiție este vitală pentru strategia noastră pe termen lung, reflectând angajamentul nostru de a oferi soluții inovatoare de înaltă calitate și de a sprijini tranziția către un mediu construit mai sustenabil, pentru satisfacția clienților și beneficiarilor finali. Noile tehnologii implementate la Berca vor îmbunătăți eficiența operațională și vor reduce amprenta de carbon, demonstrând că sustenabilitatea și profitabilitatea pot coexista armonios în activitățile noastre”,a mai adăugat Heimo Scheuch (CEO Wienerberger).
Astfel, redeschiderea fabricii de cărămidă de la Berca, a marcat un nou început în promovarea unor soluții adaptate vremurilor în care trăim dar care sunt și prietenoase cu modiul înconjurător.
„Această investiție semnificativă în tehnologie de ultimă generație va aduce îmbunătățiri considerabile atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și condițiile de muncă, bazându-se pe procese de producție prietenoase cu mediul, dovedind că sustenabilitatea se poate regăsi în fiecare inovație a noastră’’, a subliniat Albert Șutru, Director de Operațiuni Wienerberger România.