S-a semnat contractual pentru modernizarea UPU

0
41

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău va fi extinsă și modernizată printr-un proiect European. Joi, la Consiliul Judeţean a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 3,5 milioane de euro, cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.
Spitalului Județean Buzău va avea o nouă Unitate de Primiri Urgenţe, după ce actuala secţie va fi extinsă și modernizată printr-un proiect European. Contractul de finanțare în valoare de 3,5 milioane de euro, a fost semnat joi, de reprezentanţii Consiliului Judeţean, Spitalului Judeţean şi Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Est. La finanţarea proiectului va participa şi Consiliul Judeţean Buzău cu o sumă consistentă, de aproximativ 2 milioane de euro. Durata de implementare a proiectului este de 41 de luni
Aceste sume vor fi folosite pentru construirea unui nou spaţiu pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, dar şi pentru dotarea corespunzătoare a secţiei, ce va duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale.
Personalul Spitalului Judeţean, va lucra, concomitent cu construcţia noii secţii UPU, ceea ce va constitui o provocare.
Prin acest proiect, se va realiza un corp de clădire nou, având suprafața construită 1.153 mp. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 8.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ