S-A STABILIT PREȚUL GIGACALORIEI! 10-15 cereri de debranșare, zilnic

0
63

Noul preț al gigacaloriei a fost stabilit în urmă unei decizii a Consiliului Local Municipal. Acum buzoienii vor plăti 230 de lei în loc de 185 de lei, iar veștile venite dinspre municipalitate nu sunt deloc bune, fiind prognozate noi majorări pentru energia termică. Practic, preţul gigacaloriei ar putea crește din nou până la iarnă, dacă Guvernul nu va acorda un sprijin financiar pentru acoperirea subvenţiei la energia termică, aşa cum a făcut-o şi anul trecut.
De la 1 iunie, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti facturi mai mari pentru energia termică. În şedinţa Consiliului Local, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind majorarea preţului gigacaloriei către populaţie de la 185, la 230 de lei. Câţiva consilieri locali s-au opus public scumpirii căldurii către populaţie, despre care spun că ar putea duce chiar la falimentarea Regiei Autonome Municipale.
La şedinţă a fost prezent şi un reprezentant al Regiei Autonome Municipale Buzău, directorul economic Aurel Gubandru. În mod surprinzător, acesta i-a îndemnat pe aleşii locali să voteze pentru majorarea tarifului gigacaloriei. Astfel buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor ști cât au de plătit și poate în acest fel se oprește valul cererilor de debranșare.
Din păcate, veştile venite din partea primarului Constantin Toma nu sunt tocmai bune. Edilul a anunţat că tariful gigacaloriei ar putea fi din nou majorat până la iarnă, dacă Guvernul nu va oferi un sprijin financiar, aşa cum a făcut-o şi în toamna anului trecut.
La Buzău, preţul gigacaloriei pe care l-a plătit până acum populaţia este de 185 de lei, neschimbat de opt ani, diferenţa de până la 430 de lei fiind acoperită din subvenţia acordată de Primărie. În prezent, aproximativ 14.000 de apartamente din municipiu mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ