S-A STABILIT PROGRAMUL PENTRU „BUZĂUFEST”

0
578

A fost stabilit programul Festivalul „BuzăuFest”. Ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie, evenimentul se bucură de o mai mare atenţie din partea organizatorilor. Festivalul va fi legat de data de 1 Iunie, „Ziua Internaţională a Copilului” şi va cuprinde programe specifice pentru cei mici.
Spectacole pentru copii, paradă cu torțe, lupte de gladiatori sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru ediţia de anul acesta a festivalului BuzăuFest. Evenimentul de promovare a culturii, tradițiilor și obiceiurilor din județul Buzău a ajuns la cea de-a treia ediție și va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie. Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc în municipiul Buzău și în stațiunea Sărata-Monteoru. Anul acesta, BuzăuFest debutează cu un eveniment mult așteptat de cei mici. Împreună cu Teatrul ”George Ciprian” și cu Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, organizatorii vor oferi copiilor un spectacol gratuit, susținut de trupa lor preferată, Gașca Zurli. Spectacolul va avea loc pe 30 mai, ora 17.00, la Sala Sporturilor din Buzău.
Parada cu torțe, taberele și atelierele antice, luptele de gladiatori, dansuri antice, reconstituirea unor lupte din timpul Primului Război Mondial sunt momente pregătite pentru buzoieni și anul acesta. Pe 31 mai va avea loc parada cu torțe, ce va debuta la ora 21.00 și se va desfășura pe traseul Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului – Bd. Unirii – Bd. Nicolae Bălcescu – Parcul Crâng. Ziua de 1 iunie va fi una plină de momente inedite, spectacole de teatru și dans antic, ateliere antice de țesut, olărit sau pictură se vor îmbina cu momente pregătite pentru copii. Va fi o zi plină de lecții de istorie. În premieră, Asociația Tomis din Constanța va pune în scenă luptele din trecătorile Bratocea și Buzău din anul 1916, precum și Bătălia de la Mărăști din 1917. Două autobuze etajate vor efectua curse gratuite pe traseul municipiul Buzău, zona stadionului Crâng – Sărata- Monteoru, din oră în oră. Ziua se va încheia cu un concert susținut de Delia și Horia Brenciu, iar în deschidere va cânta buzoianca Doinița Ioniță. La ora 22.30, un foc de artificii va lumina întreaga stațiune.
Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ