S-A TĂIAT PANGLICA LA LOCOMOTIVA DIN FAŢA GĂRII

0
129

Inaugurare cu fast a rondului din fața Gării cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de cale ferată, la Buzău. Autorități locale și centrale au participat la tăierea panglicii de la locomotiva de epocă amplasată în sensul giratoriu și unui monument ce marchează faptul că Buzăul este cel mai mare oraș din România situat exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator. La eveniment au fost prezenţi, alături de conducerea Primăriei municipiului Buzău şi a Consiliului Judeţean, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Dupu şi senatorul Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii. Despre dubla inaugurare, primarul Constantin Toma a spus că este un moment prin care se recuperează trecutul şi tradiţiile Buzăului.
Primarul Buzăului a povestit, deosbit de emoţionat, cum a apărut ideea amplasării locomotivei Malaxa în faţa gării.
La rândul său preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a arătat mândru că este buzoian, şi încântat de cele două obiective inaugurate în faţa gării.
La eveniment au fost prezenţi numeroşi buzoieni, dar şi o fanfară care încheiat festivităţile cu un moment dedicat ceferiştilor.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ