S-a tras cortina peste Drăgaica 2019

0
64

S-a tras cortina peste cea de-a 241-a ediții a Drăgaicii. Data de 24 iunie a fost ultima zi de funcționare a celui mai vechi târg din zona Munteniei. Timp de 17 zile, sute de artiști au urcat pe scena de la Buzău și, alături de comedii și comercianți, au reușit să atragă în Drăgaică sute de mii de vizitatori. Ediția de anul acesta a Drăgăicii s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.
Sărbătorirea celor 241 de ani de existență a Târgului Drăgaica, cel mai vechi din Muntenia, care datează din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, s-a încheiat luni cu un spectacol de zile mari. Timp de două săptămâni, buzoienii, dar și turiștii din alte zone ale țării au avut ocazia să se bucure de tot ceea ce le-a oferit acest târg. În fiecare seară, de la ora 18, au avut loc concerte susținute de nume mari ale scenei românești. Ca și anul trecut, în cadrul ediției aniversare a Drăgăicii s-a desfășurat și Festivalul „Benone Sinulescu”, unul dintre cele mai importante evenimente de muzică folclorică din România. La finalul celor 17 zile de funcționare, Drăgaica s-a dovedit a fi un succes și anul acesta, având în vedere numărul impresionant de oameni care au venit la eveniment.
Ediția din acest an a fost închisă de ,,Seara Drăgăicii”. Pe scenă au urcat Ansamblul ,,Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, Daniela Matache și Andreea Baboi, Ami, iar spre deliciul fanilor și al publicului formația Zdob şi Zdub a încheiat acest eveniment.
Ediția cu numărul 241 a Drăgăicii s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ