S-A TRIPLAT NUMĂRUL INCENDIILOR DE VEGETAȚIE

0
43

Numărul incendiilor de vegetație a crescut foarte mult. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în cursul anului s-au înregistrat de trei ori mai multe astfel de incendii, față de anul 2018.

Miercuri a avut loc evaluarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău pentru anul 2019. Conform datelor prezentate, număr de trei ori mai mare de incendii de vegetație au avut loc în 2019, față de anul 2018. În medie, au fost 1,77 incendii de vegetație uscată pe zi, fiind afectate nu mai puțin 5000 de hectare de teren.

Două intervenții semnificative s-au remarcat în 2019. În data de 21 februarie a avut loc un incendiu de vegetație uscată pe un teren al domeniului public al comunei Zărnești, sat Vadu Sorești, unde au ars aproximativ 500 de hectare. Intervenția a durat aproximativ 8 ore și au participat 43 de pompieri. Cea de-a doua intervenție a avut loc în luna martie a anului trecut pe un teren ce aparţine satului Buda, unde au ars aproximativ 250 de hectare. Intervenția a durat aproximativ 3 ore și au participat 13 pompieri.Incendiile de vegetație afectează mediul înconjurător, iar anumite specii de păsări și animale sunt puse în pericol.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ