S-au desemnat câştigătorii concursului de educaţie rutieră

0
33

Etapa naţională a concursului „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, desfăşurat săptămâna aceasta, în premieră, la Buzău, şi-a desemnat câştigătorii. Echipajul judeţului gazdă s-a clasat pe locul II, după reprezentanţii judeţului Dâmboviţa. În competiţie s-au aflat 31 de echipe din tot atâtea judeţe, formate din câte patru elevi şi un profesor coordonator. Participanţii au avut de parcurs probe practice ce constau în parcurgerea cu bicicleta a unui traseu, într-un parc şcolar, unde a fost punctată cunoaşterea regulilor şi semnelor de circulaţie, precum şi modul de respectare a acestora. De asemenea, a fost testată şi îndemânarea în deplasarea cu bicicleta într-un poligon amenajat cu diferite obstacole. O altă probă a fost cea teoretică şi a constat în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări din legislaţia rutieră. După finalizarea probelor, s-a stabilit clasamentul echipelor.

“Clasamentul pe echipaje a fost următorul:
Locul I – echipajul reprezentant al judeţului Dâmboviţa
Locul al II-lea – echipajul reprezentant al judeţului Buzău
Locul al III-Lea – echipajul reprezentant al judeţului Caraş-Severin”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

În final, toţi participanţii au avut de câştigat, prin experienţa şi cunoştinţele acumulate. Competiţia, organizată de Inspectoratul de Poliţie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, are ca obiectiv prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi elevii, prin formarea unui comportament rutier responsabil în rândul tinerilor, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ