S-AU ÎMPĂRȚIT BANII LA CONSILIUL JUDEȚEAN! Cea mai mare sumă: asistența socială

0
52

Sedintă importantă, desfăsurată astăzi la Consiliul Judetean. Consilierii au votat bugetul cu care îsi vor pune în practică proiectele propuse pentru anul 2017. Toate punctele aflate pe ordinea de zi au fost aprobate chiar dacă unele au primit vot negativ din partea opozitiei.
Astăzi, la Consiliul Județean s-a desfășurat cea mai importantă ședință din an. Practic, s-au împărțit banii cuveniți județului nostru pentru acest an. Toate cele peste 45 de puncte aflate pe ordinea de zi au fost adoptate cu majoritate de voturi în forma propusă de președintele Consiliului Județean. Chiar dacă au existat proiecte la care aleșii opoziției au votat împotrivă, toate punctele aflate pe ordinea de zi au trecut cu votul majorității PSD- ALDE.
Bugetul total al județului pentru acest an se ridică la suma de 230 de milioane de lei, iar cei mai mulți bani sunt alocați capitolului asistență socială, aproximativ 118 milioane de lei. Al doilea domeniu care va beneficia de o sumă consistentă este sănătatea, capitol care dispune în 2017 de peste 58 de milioane de lei.
Dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului va avea bugetul cel mai consistent, care va beneficia de peste 120 de milioane de lei. Un capitol important în care vor fi investite sume consistente în acest an este infrastructura rutieră. Nu mai puțin de 20 de milioane de lei vor fi direcționate către reabilitarea de drumuri județene. Mai exact, pentru lucrările de continuare vor fi alocate peste 3,7 milioane de lei, pentru execuția de drumuri au fost alocate 4,3 milioane de lei, iar în covoare asfaltice vor fi investite 7.750.000 lei. Totodată, în ședința de astăzi au fost asigurate și sumele alocate cofinanțării în proiectele derulate cu fonduri europene.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ