S-AU ÎMPĂRȚIT BANII PRIMĂRIEI! Cea mai mare sumă, către asfaltări

0
84

Au sosit banii pentru investiTii. Consilierii locali au aprobat, astăzi, proiectul de hotărâre privind recificarea bugetară a municipiului. Cele mai importante sume vor fi directionate către asfaltări, dar si către scoli. Multe unităti de învătământ au nevoie de fonduri pentru a crea toate conditiile necesare deschiderii noului an scolar.
Consilierii locali au avut astăzi de aprobat un proiect important privind rectificarea bugetului. Practic, în cea de-a doua jumătate a anului vin noi fonduri către Primărie, care se ridică la peste 300 de mii de lei. Pentru că cele mai multe solicitări ale buzoienilor se leagă de asfaltarea străzilor, primarul Constantin Toma spune că va direcționa cele mai mari sume către acest capitol.
Totodată, vor fi asigurate și sumele necesare pentru finalizarea documentației pentru proiectele ce vizează accesarea de fonduri europene. Până la finalul anului, responsabilii din Palatul Comunal au sarcină să pună la punct toate documentele astfel încât proiectele să fie deeclarate eligibile, mai ales că s-au lovit de anumite bariere ale birocrației. De exemplu, o bucată din strada Transilvaniei aparține unei societăți comerciale, iar municipalitatea trebuie să facă demersuri pentru a intrat în posesia suprafeței respective. În caz contrar, artera nu poate fi reabilitată.
Sume importante vor fi direcționate și către școlile din municipiul Buzău, care trebuie să execute lucrări de întreținere și curățenie astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile atunci când va debuta noul an școlar.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ