S-AU ÎMPĂRȚIT BANII

0
152

S-au împărțit banii de la Consiliul Județean către comunele și orașele din județ. După aprobarea bugetului la nivel național, a venit rândul autorităților județene să voteze împărțirea banilor către unitățile administrativ teritoriale. Bugetul nu este unul satisfăcător și fiecare administrație nu a primit câte și-a dorit, dar reprezentanții Consiliului Județean spun că se vor descurca cu sumele repartizate.
Consilierii județeni, convocați în ședință extraordinară au votat, luni, bugetul județului și au luat act de împărțirea făcută de către Ministerul Finanțelor Publice către unitățile administrativ teritoriale din județ. Prin votul consilierilor, s-a repartizat pe unități administrativ- teritoriale sumele defalcate din TVA și sumele din cotele din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019, și estimativ pe anii 2020 – 2022, alocate județului.
Din cota de 17,5 la sută din impozitul pe venit la comuna Vadu Pașii au ajuns cei mai mulți bani, 781.000 de lei, în timp ce la Glodeanu Siliștea, cei mai puțini, 88.000 de lei. Anul acesta, municipiile Buzău și Râmnicu Sărat au primit câte 1.300.00 de lei.
Tot luni, s-a repartizat din bugetul propriu al județului, suma de aproximativ 16 milioane de lei, reprezentând sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene în anul 2019.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ