S-AU ÎNTRECUT LA CRATIŢĂ

0
196

Bucătăria unui restaurant din Buzău a fost ocupată joi dimineaţă de poliţişti. Ei au schimbat uniformele cu halatele şi bonetele de bucătari şi au gătit meniuri complete, într-un concurs culinar intrat deja în tradiţie, în preajma Zilei Poliţiei. De preparatele pregătite de poliţişti s-au bucurat bătrânii de la Aşezământul Social „Sf. Sava” din comuna Ulmeni unde a fost donată mâncarea.
Poliţiştii buzoieni au continuat tradiţia concursurilor gastronomice, organizate în ultimii ani, în apropierea Zilei Poliţiei. Trei echipe de la Poliţia Municipiului Buzău, Poliţia Râmnicu Sărat şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi-au etalat măiestria în arta culinară în bucătăria unui restaurant. Timp de aproximativ o oră şi jumătate ei au pregătit un meniu de prânz, pe bază de peşte. Întrecerea gastronomică a arătat că poliţiştii au şi preocupări mai casnice decât cele pe care le presupune munca de zi cu zi, dar finalitatea a fost una umanitară, ai cărei beneficiari au fost bătrânii de la Aşezământul Social „Sf. Sava” din Ulmeni. Acestora le-au fost donate toate porţiile pregătite.
În concursul, ajuns la cea de-a 5-a ediţie, s-au înscris poliţişti aflaţi la prima experienţă de acest fel. Unul singur a mai participat la concursurile gastronomice organizate de Ziua Poliţiei în anii trecuţi.
Experienţa şi-a spus cuvântul pentru veteranul concursului de gătit, care n-a avut nicio problemă în mânuirea ustensilelor de bucătărie.
Ceva mai greu a fost pentru începători. O luptătoare de la Serviciul de Acţiuni Speciale a recunoscut că munca în bucătărie e chiar mai grea decât antrenamentele specifice meseriei.
Deşi numai una dintre echipe a fost declarată câştigătoare, concurenţii s-au străduit să pregătească cele mai gustoase preparate, pe care le-au servit ulterior bătrânilor şi celorlalte persoane găzduite de Aşezământul Social de la Ulmeni. În acelaşi timp, tot pentru a veni în sprijinul bătrânilor, alţi poliţişti au sădit răsaduri şi seminţe pe terenul ce aparţine Aşezământului, puse la dispoziţie de Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ