S-AU RIDICAT BARIERELE DIN CRÂNG

0
42

S-au ridicat barierele ce blocau accesul maşinilor în Parcul Crâng. Hotărârea Consiliului Local Municipal prin care a fost restricţionat traficul auto în parc a fost suspendată printr-o hotărâre a Tribunalului Buzău. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atactă la Curtea de Apel.
Tribunalul Buzău a admis, joi, cererea uneia dintre firmele care administrează restaurante în Parcul Crâng şi a decis suspendarea hotărârii Consiliului Local Municipal de interzicere a accesului auto pe aleile parcului. În conscinţă, după doar trei săptămâni, barierele ce blocau accesul maşinilor în zonă au fost ridicate, iar maşinile pot cicula în voie până în mijlocul Crângului. Hotărârea instanţei, de suspendare a hotărârii CLM, este valabilă până la pronunţarea pe fond şi nu este definitivă. Astfel, municipalitatea poate ataca decizia cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti. Între timp, consilierul municipal PNL, Constantin Ionescu, a depus un nou proiect, ce îi vizează pe agenţii economici care au afaceri în parc.
“Având în vedere suspendarea hotărârii de Consiliu Local Municipal Buzău, legată de interzicerea circulaţiei în parcurile din Municipiul Buzău, de către Instanţa de judecată, am depus astăzi 9.11.2018 un nou proiect de hotărâre ce restrictionează circulaţia auto în aceste zone. Modificarea faţă de vechiul proiect, este aceea că programul de aprovizionare a unităţilor de alimentaţie publică va fi între orele 8.00 – 10.00 faţă de 7.00-09.00, în rest accesul auto va fi interzis” a transmis consilierul Constantin Ionescu.
Nu este primul agent economic care contestă în contencios administrativ decizia autorităţilor de a interzice accesul autoturismelor pe alei. Un alt administrator de restaurant s-a adresat instanţei, iar procesul este pe rol.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ