S-AU SCHIMBAT CERINȚELE PENTRU DONATORII DE PLASMĂ

0
16

Veste bună pentru persoanele care s-au vindecat de coronavirus și doresc sa ajute semenii donand plasmă. Ministerul Sănătații a hotărât reducerea limitei de aniticorpi care trebuie să fie prezenți în eșantioanele recoltate. Acest ordin ar putea cește numărul persoanelor care vor să ajute un pacient internat la A.T.I. În ultimele două saptămâni, la Centrul de Transfuzii Buzău s-au prezentat doar 14 persoane vindicate de virus care au dorit să ajute.
Până acum o lună foarte puține persoane erau dispuse să doneze. Situația s-a schimbat odată cu eliminarea unor cerințe birocratice care îngreunau pașii unei persoane vindecate de virus catre demersul benevol. Donatorii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzii Buzău cu dovada testului PCR.
O persoană care dorește să dea o mână de ajutor semenilor din Secțiile A.T.I. , prin donarea de plasmă ar trebuie să se prezinte la Centrul de Tranfuzii la cel puțin o lună de zile de la depistarea virusului în corp. Ce condiții trebuie să îndeplinească un donator, care nu deține un test PCR, dar dorește să doneze plasmă, ne spune Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău.
Odată separată de restul componentelor din sânge, plasma este administrată persoanelor infectate cu virusul Sars Cov 2. In acest fel persoanele bolnave pot fi ajutate iar sistemul imunitar poate sa respingă mai eficient virusul. De la începutul pandemiei, la Centrul de Transfuzii Buzău,doar 91 de pacienți vindecați au donat plasma.

IULIANA SÎRBESCU / ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ