S-AU TREZIT FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

0
693

Au venit la serviciu, dar au aflat că nu sunt concediați. Vorbim de mai mulți angajați ai unei firme de pază, care asigură ordinea la Spitalul Județean. Agenții acuză conducerea firmei că le-a modificat contractele de muncă, lăsându-i fără slujbă, deși, inițial, au smenat un contract pe perioadă nedeterminată. Oamenii au deplus plângere la Inspectoratul de Muncă și, înte timp, își caută un alt serviciu.
Zilele acestea, Spitalul Județean de Urgență Buzău se află într-o situație delicată, din cauza nemulțumirii angajaților firmei de pază ce asigură ordinea în instituție. Mai mulți angajați ai firmei susțin că se află într-o situație dificilă, rămânând fără serviciu, deși se știau angajați pe perioadă nedeterminată. Ei îi acuză pe reprezentanții societății care a câștigat licitația pentru serviciile de pază de la Spitalul Județean de Urgență Buzău că i-a lăsat pe drumuri fără măcar să-i anunțe.
Agenții de securitate susțin că ei au semnat un contract pe perioadă nedeterminată, dar că, la un moment dat, firma i-ar fi anunțat că le-a pierdut contractele și că vor face altele. Sau, în alte cazuri, contractele au fost modificate din pix.
Angajații au depus și o plângere împotriva angajatorului la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău, urmând ca inspctorii să verifice dacă reclamația agenților de pază este întemeiată.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ