S-A REDESCHIS SPITALUL DE LA PÂRSCOV

0
383

Coducerea Consiliului Judeţean a inaugurat Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Buzău. Unitatea sanitară este una cu tradiţie şi a fost complet reabilitată şi utilată cu aparatură şi mobilier. Costurile investiţiei se ridică la aproximativ 350. 000 de euro. Fostul spital de la Pârscov va avea 5 secţii: ORL, obstetrică-ginecologie, mică chirurgie, pediatrie şi medicină internă şi va asigura servicii medicale şi internări de zi pentru locuitorii din comună şi din localităţile învecinate. Cazurile grave vor fi direcţionate către Spitalul Judeţean Buzău.

Din cele cinci secţii, Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov va asigura, deocamdată servicii medicale pentru trei specialităţi, respectiv: ORL, obstetrică-ginecologie, mică chirurgie. Pentru pediatrie şi medicină internă, conducerea Spitalului Judeţean, încă încearcă să găsească medici. Cu ocazia deschiderii unităţii sanitare de la Pârscov, managerul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian a ţinut să precizeze că cei care au nevoie de îngrijiri, trebuie să aibă trimitere de la medicul de familie, ori să achite contravaloarea serviciilor medicale.

Redeschiderea Spitalului din Pârscov va fi de un real ajutor pentru locuitorii din zonă, care din anul 2010 când unitatea a fost închisă, au fost obligaţi să meargă la Buzău chiar şi pentru afecţiuni uşoare.

Investiţiile nu se vor opri aici, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean, care împreună cu Primăria Pârscov intenţionează să realizeze într-un alt imobil ce aparţine spitalului, locuinţe de serviciu pentru medici.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ