Să nu aruncăm cu noroi! Ionela Dobrică susținută de președintele PSD, Marcel Ciolacu

0
223

Valeriu Zgonea, fostul pre¬ședinte al Ca¬me¬rei Depu¬ta¬ților, este acuzat de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență și obținere de foloase necuvenite de la afaceristul buzoian Dumitru Dobrică, pentru a interveni în vederea numirii fiicei acestuia, Ionela, într-o funcție de subsecretar de stat.
SURSA DNA
În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a fost numit în funcția de președinte al Camerei Depu¬taților din cadrul Parlamentului României. În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică. Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna. La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ște¬fan, persoana respectivă a fost numită în funcția de pre¬ședinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor fă¬cute de Zgonea Valeriu – Ște¬fan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subse¬cretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, SE ARATAĂ ÎN COMUNICATUL DE PRESĂ REMIS DE DNA.
Din momentul în care a explodat întreg scandalul, opinia publică a pus sub semnul întrebării calitățile ce au propulsat-o pe tînăra parlamentară de Buzău într-o funcție de subsecretar de stat la Ministerul Comunicațiilor. Ieri, președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu a declarat că nu poate comenta pe marginea subiectului dar recomandă ca Ionela Dobrică să nu fie judecată de opinia publică într-un mod negativ avînd în vedere că ancheta nu o vizează.
Marcel Ciolacu a subliniat că așteaptă soluția judecătorilor iar Ionela Dobrică este un deputat buzoian cu activitate fructuoasă în Parlament.
La scurt timp după anunțul DNA, Ionela Dobrică a precizat, pe pagina sa de socializare, că nu are nicio calitate în dosarul respectiv, iar numirea sa în funcția din cadrul Ministerului Comunicațiilor a respectat toate legile în vigoare.

SURSA FACEBOOK
„Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citați Valeriu Zgonea și tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcția de subsecretar de stat a fost făcută la propu¬nerea PSD și a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment, nu am nicio calitate în acest dosar. Am încredere în corectitudinea justiției în România“, a scris Ionela Dobrică pe Facebook.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ