Sală de clasă transfomată într-o bisericuță

0
110

Paraclis pentru elevii cu deficiențe de auz
În cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive din municipiul Buzău a fost amenajat și sfințit Paraclisului Școlar Sfântul Luca al Crimeii și Sfântul Meletie, un loc în care elevii să se poată ruga de fiecare dată când se simt într-un moment de cumpănă. Ideea de a transforma o sală de clasă într-o mica bisericuță vine în sprijinul copiilor care nu se pot deplasa atunci când au nevoie la o biserică. La slujirea paraclisului au luat parte delegații Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, preotulVuță Ionuț- Cristian de la Sectorul Social Filantropic și Misionar și Preacuviosul Veniamin Anghel starețul Mănăstirii Ciolanu.
În cadrul Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, la inițiativa preotului Ionuț Mihalașcu, în perioada aprilie- iulie a acestui an, o sală de curs a fost modificată, amenajată și dotată cu icoane și obiectele de cult necesare slujirii.
La sfințirea paraclisului au luat parte delegați ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei alături de starețul Mănăstirii Ciolanu.
În sala paraclisului se vor desfășura slujbe speciale pentru copii și diverse activități religioase și culturale.
Inițiative vine în sprijinul copiilor cu deficiențe auditive care sunt cazați pe perioada anilor școlari în internatul liceului și care nu au posibilitatea de a se deplasa de fiecare dată când au nevoie la o biserică pentru a lua parte la slujble religioase și pentru a se ruga.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ