SALĂ DE SPORT SPECIALĂ

0
99

O sală de sport pentru copii și tineri cu dizabilități ar fi un proiect unic în țară, iar Buzăul va fi beneficiar. Pe masa consilierilor județeni se află un proiect de hotărâre pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru construcția sălii multifuncționale cu gradene pentru persoane cu dizabilități. Proiectul urmează să primească votul consilierilor județeni.

Inițial, intenția era ca această sală să se construiască pe terenul fostei maternități, însă accesul persoanelor cu dizabilități se făcea destul de greu. Așa că s-a ales varianta ca obiectivul să se amenajeze în apropierea Liceelor pentru Deficienți de Vedere și Auz. Sala de sport pentru tinerii cu dizabilitățiurmează să fie finanțată prin Programul național de construcții de interes public sau social, derulat prin Compania Națională de Investiții, iar Consiliul Județean va avea o contribuție mai mică.

Dacă se va realiza, sala de sport pentru copii și tineri cu dizabilități ar fi singura de acest gen din România.(DENISA IRIMIA)

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ