SALA SPORTURILOR, LA CJ SAU LA PRIMĂRIE?

0
84

Mai multe bunuri aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sporturilor pot face obiectul transferului către autoritățile locale. Atât Primăria Buzău, cât și Consiliul Județean și-au anunțat intenția de a prelua în administrare două instituții importante, respectiv Sala sportuilor și Compelxul Sportiv din Crâng.
Procesul naţional de descentralizare va avea ca efect şi desfiinţarea Direcţiilor judeţene pentru tineret şi sport. Patrimoniul acestora ar putea trece în proprietatea publică a administraţiilor locale, printr-o hotărâre de Guvern, declarându-se din bunuri de interes public, în bunuri de interes local. La Buzău, atât Consiliul Judeţean, cât şi Primăria Buzău solicită patrimoniul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport. Consilierii judeţeni au aprobat deja proiectul de hotărâre referitor la trecerea din proprietatea publică a statului în proprietatea CJ, iar Consiliul Local Municipal va vota proiectul în şedinţa din 18 iunie.
Proiectul prevede preluarea Sălii Sporturilor şi a sediului administrativ, precum şi a Complexului Sportiv din Crâng. Acesta are o suprafaţă de 1863 de metri patraţi şi este alcătuit dintr-o sală de box, una de pregătire lupte, încă una de tenis de masă, un mini-hotel şi anexe. Odată cu publicarea unei hotărâri de guvern se va afla şi care dintre cele două instituţii va avea câştig de cauză.
Consiliul Judeţean a mai solicitat şi preluarea taberelor şcolare de la Arbănaşi şi Fişici, precum şi sediul Agenţiei Teritoriale a Taberelor şi Turismului Şcolar Buzău.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ