SALVAT DE LA MOARTE DE MEDICII SECȚIEI O.R.L.

0
40

În contextul epidemiologic actual, al pandemiei cu virusul SARS-COV2, în afara cazurilor cu acest specific, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău asigură şi urgenţele non covid. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost salvat de la moarte de echipele secției O.R.L. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.
La secția O.R.L, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, apar frecvent cazuri dramatice, de insuficienţă respiratorie acută sau sângerări, corpi străini care necesită intervenţie de maximă urgenţă, cu competenţă şi dăruire. Un caz complex,a fost înregistrat recent. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a ajuns cu ambulanța , la U.P.U., în stare critică, acesta venind cu politraumă prin autoagresiune. Acesta este cunoscut ca o persoană cu probleme sociale, psihice și cu tendinţe suicidale.
Ambianta 00,19 va supara..00,40curand
Echipa O.R.L., condusă de Vasilica Bâldea, medic primar şi şef-secţie, a realizat reconstrucţia laringelui, care a fost secţionat vertical. Evoluţia pacientului este bună, după mai multe zile de supraveghere în secția A.T.I. a fost mutat in secţia O.R.L , unde este supravegheat zilnic.
Bărbatul va fi externat în câteva zile, după închiderea completă a operației . Totodată, va continua și cu tratamentul psihiatric şi psihologic. Acest caz reprezintă un exemplu de implicare, cu toată responsabilitatea, în patologia gravă, de urgenţă non covid, care nu a fost niciodată neglijată de personalul medical şi conducerea spitalului.

SÎRBESCU IULIANA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ