Sâmbătă ne-am topit la peste 40 de grade! Zeci de buzoieni au ajuns la Spitalul Judeţean Buzău

0
44

Sâmbătă judetul Buzău s-a topit la peste 40 de grade Celsius iar efectele caniculei nu s-au lăsat asteptate. La Unitatea de primiri Urgente a Spitalului Judetean zeci de buzoieni s-au prezentat acuzând stări de rău, lesinuri, toate din cauza căldurii si a aerului irespirabil. Desi episodul de caniculă a fost unul extrem de agresiv, medicii spun că se asteptau la un număr mai mare de pacienti. Nu a fost tocmai asa, asta pentru că cel mai probabil, buzoienii au început să tină cont de recomandările medicilor.
Sâmbătă la orele după-amiezii în judeţ aerul era irespirabil. La umbră temperaturile au atins 41 de grade iar la nivelul solului ori în bătăia razelor de soare termometrele au sărit de 50 de grade Celsius. Pentru că s-au încumetat să iasă afară, zeci de buzoieni au ajuns Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău.
În jur de 170 de pacienţi au ajuns sâmbătă la urgenţe. Medicii spun că numărul putea fi mult mai mare având în vedere faptul că în judeţul Buzău nu au mai fost înregistrate temperaturi care să depăşească pragul critic de 40 de grade. Pe de altă parte buzoienii par să fi învăţat regulile de protecţie în cazul episoadelor de caniculă, sunt de părere medicii.
Sâmbătă au fost înregistrate cele mai mari temperaturi din acestan. Mulţi dintre buzoieni nu au mai suportat căldura din locuinţe şi au petrecut cele mai multe ore în parcuri la umbră ori s-au răcorit piscine. Alţii s-au îndreptat către mall-uri acolo unde au beneficiat de aer condiţionat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ