SANCŢIONAŢI  DIN CAUZA CÂINILOR

0
40

Recent intrat în vigoare, regulamentul privind animale de companie, a început să fie producă primele efecte. Poliţiştii locali, însărcinaţi să vegheze la respectarea regulilor aprobate de Consiliul Local Municipal au început să dea primele sancţiuni proprietarilor de câini. Deocamdată au fost doar avertismente, dar cei care sunt prinşi fără pungi pentru a strânge dejecţiile vor fi amendaţi.

Câţiva cetăţeni care îşi plimbau dimineaţă câinii de companie în jurul blocurilor au fost avertizaţi de poliţiştii locali pentru că nu aveau pungi pentru a strânge dejecţiile animalelor, aşa cum prevede regulamentul Primăriei.

Cei surprinşi de  agenţii de la Poliţia Locală au spuscă, în principiu sunt de acord cu noile reguli privind animalele de companie, însă nu au ştiut că au obligaţia să strângă mizeria câinilor.

Alţii, în schimb, s-au plâns poliţiştilor locali de faptul că în jurul blocurilor sunt mulţi maidanezi.

Regulamentul privind animalele de companie a fost aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute a Consiliului Local Municipal. Adoptarea proiectului de hotărâre ce stabileşte reguli clare, în special pentru proprietarii de câini a provocat discuţii aprinse şi reacţii din partea unor consilieri, dar şi a reprezentanţilor unor ONG-uri. La finalul, chiar primarul Constantin Toma a recunoscut că regulamentul conţine unele erori, dar că documentul este perfectibil.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ