„ȘANSE MICI DE SUPRAVIEȚUIRE”! PENTRU FEMEIA CARE A ARS ÎN INCENDIUL DE LA RM. SĂRAT

0
106

O persoană carbonizată, o alta care se zbate între viață și moarte la Spital și alte trei cu arsuri mai mici. E bilanțul incendiului petrecut în cartierul Zidari din Rm. Sărat după explozia unei butelii. Femeia de 51 de ani, se află în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă cu arsuri pe 75 la sută din corp și afectarea căilor respiratorii.
La secția de Chirurgie plastică sunt internați și un copil de 12 ani, o femeie de 32 și un bărbat de 52 de ani, cu arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului.
Reprezentanții spitalului fac eforturi astfel încît cei patru pacienți să beneficieze de tratamentul adecvat în contextul în care clinicile din Capitală nu au mai avut locuri pentru a-i primi. Pentru a preîntîmpina o dramă precum cea de la Rm. Sărat pompierii le cer buzoienilor să-și verifice minuțios instalațiile de încălzire.
Incendiul de la Rîmnicu Sărat a plecat de la explozia unei butelii de gaz rusească de mari dimensiuni. Vechi și probabil neverificat, recipientul de metal a scăpat gaz iar în momentul în care substanța inflamabilă a ajuns în zona sobei, butelia a răbufnit. Pompierii au formulat și ipoteza că scăpările de gaz au fost atît de mari încît s-au impregnat și în hainele victimelor. În momentul în care s-a produs explozia acestea s-au transformat în torțe vii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ