ȘANSE PENTRU ȘOMERI

0
158

Șomerii au șanse din ce în ce mai mari să își găsească un loc de muncă. În fiecare lună de iarnă, sute de buzoieni au fost angajați, iar cererea de forță de muncă este în continuă creștere. Conform estimărilor făcute de specialiștii din cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă, până la finalul acestui an, peste 10 mii de buzoieni se vor angaja.
Piața muncii din Buzău este într-o continuă dinamică. După ani de zile în care rata șomajului înregistra cifre alarmante, de anul trecut cererea de forță de muncă a început să crească simțitor în toate domeniile. Așa se face că, la finalul lui 2018, rata șomajului era puțin peste 7 procente. Pentru acest an, semnele sunt și mai optimiste. În primele două luni, peste 1.500 de buzoieni și-au găsit un loc de muncă. Conform estimărilor făcute de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de muncă, până la finalul acestui an, peste 10 mii de persoane își vor găsi o slujbă.
Dacă în anii trecuți problema era lipsa de oferte din partea agenților economici, acum situația s-a schimbat. Angajatorii găsesc cu greu forță de muncă serioasă și, mai ales, calificată.
Prima Bursă generală a locurilor de muncă din acest an este programată pe 12 aprilie.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ