ȘANTIER LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
57

Un adevărat șantier va fi la Spitalul Județean odată cu demararea lucrărilor de modernizare și extindere a mai multor secții. Cea mai amplă intervenție va fi la Urgențe, dar și la Blocul operator. Conducerea unității sanitare a luat măsuri astfel încât activitatea medicală să nu aibă de suferit. În plus, se vor face lucrări și la Ambulatoriu, precum și la secțiile exterioare ale Spitalului Județean.
Un adevărat șantier va fi la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în următoarea perioadă. Unitatea sanitară, alături de Consiliul Județean au reușit să obțină fonduri pentru extinderea și modernizarea mai multor secții. Astfel cea mai amplă intervenție va fi la Unitatea de Primiri Urgențe, secție care va fi extinsă, dar și recompartimentată și dotată cu aparatură medicală de ultimă generație. În același timp se va lucra și la modernizarea Blocului operator, dar și la secția Dermato- Venerice.
În ceea ce privește modernizarea Ambulatoriului Spitalului Județean, lucrările vor fi unele doar de dotare cu aparatură medicală și mobilier, care se vor putea face fie în afara orelor de program, fie într-o singură zi astfel încât activitatea medicală să nu fie afectată.
Durata de implementare a proiectului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe este de 3 ani și cinci luni. UPU va rămâne funcţională din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit. Extinderea secției medicale presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil, cu care va comunica printr-un culoar de legătură.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ