SĂPTĂMÂNA SURDO- MUȚILOR! Încă întâmpină bariere de comunicare

0
318

Săptămână Internațională a Surzilor este marcată si la Buzău. Manifestările dedicate acestui eveniment au început de luni, când tinerii cu deficiente de auz si vorbire si-au arătat capacitatea de a munci. Activitătile au continuat cu o conferintă alături de autoritătile publice locale, de la care au cerut sprijin pentru a elimina barierele de comunicare între institutii si persoanele surdo-mute. Ultimele zile din septembrie marchează Săptămâna Internațională a Surzilor. Evenimentul e celebrat și la Buzău prin expoziții, dezbateri și campanii menite a atrage atenția asupra persoanelor cu deficiențe de auz și a respectării drepturilor lor. Asociația buzoienă care militează pentru dreptul surdo-muților a susținut o conferință de presă, la care au participat și autoritățile locale. Persoanele cu deficiențe solicită eliminarea barierelor de comunicare dintre surdo-muți și instituții.
Președintele Asociației 1 Iunie a reamintit, în cadrul conferinței de presă, dificultățile cu care se confruntă deficienții de auz și vorbire și au solicitat ajutorul autorităților pentru ca aceste persoane să poată beneficia de un tratament egal și nediscriminatoriu în societate.
Cel mai important eveniment al săptămânii îl constituie participarea delegației de tineri cu deficiențe de auz și vorbire la Conferința Internațională „Multilingvismul și drepturi egale în Uniunea Europeană: Rolul limbilor prin semn”, care se va desfășura la Bruxelles.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ