SĂRBĂTOARE FRANCOFONĂ, LA CENTRUL MARGHILOMAN

0
61

Elevi şi profesori buzoieni au sărbătorit Ziua Internaţională a Francofoniei, printr-un eveniment artistic,organizat la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Programul face parte dintr-un calendar de proiecte educative al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, dedicat acestei zile
Pe 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei, cu scopul promovării limbii franceze și a valorilor francofoniei. La Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, elevi și profesori din 4 unități de învățământ din Buzău au marcat această sărbătoare, prin creații literare în limba franceză. Proiectul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Buzău, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România, și Centrul Cultural Francofon Buzău.
Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Cultural Francofon Buzău vor coordona duminică, pe 24 martie, în parteneriat cu departamentul Campus France al Ambasadei Franței în România, participarea a 50 de profesori și liceeni din Buzău la RIUF, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est. Tinerii buzoieni vor avea ocazia de a descoperi ofertele unor prestigioase universități francofone, participând și la conferințele care prezintă bursele Guvernului Francez și Ghidul universităților francofone din România.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ