SĂRBĂTOAREA BOBOTEZEI , CU RESTRICȚII

0
38

Sărbătoarea Bobotezei, de anul acesta, se va desfășura fără tradiționala procesiune pe malul râului Buzău. Slujba va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului, iar credincioșii vor putea să participe, cu respectarea regulilor de distanțare și cu purtarea măștii de protecție.

Dacă acum un an, pe 6 ianuarie, credincioșii erau așteptați pentru a porni în alai către locul în care, în fiecare an, era oficiată slujba de sfințire a apei râului Buzău, anul acesta, pandemia de coronavirus a făcut ca tradiția să fie întreruptă. Însă, buzoienii vor putea participa la slujba de la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului . Respectând restricțiile impuse de pandemie, vor putea lua apă sfințită din curtea lăcașului de cult.

La Catedrala Arhiepiscopală , începând cu ora 8.00, credincioșii vor putea lua parte la oficierea Sfintei Liturghii. În jurul orei 11.00 soborul de preoți va ieși în curtea Catedralei, pentru a efectua procesiunea de Bobotează care se va desfășura în jurul lăcașului de cult. Aici se va oficia și Slujba de Sfințire a Apei sau Agheasma Mare. După slujbă credincioșii vor putea să ia apa sfințită din cele patru cazane puse la dispoziție.

Boboteaza este o sărbătoare dedicată botezului Domnului în apa Iordanului şi de purificare a naturii şi a apelor. În tradiția românească există superstiții și tradiții cu privire la ajunul aceastei zile. Fetele mari pot pune busuioc sub pernă pentru a-și visa ursitul.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ