Sărbători de iarnă cu economie dar nu ca înainte de ‘89

0
45

Fasolea de 1 Decembrie… sub semnul întrebării
Consiliul Județean Buzău alocă 700.000 lei în vederea desfășurării unor acțiuni dedicate Zilei Naționale a României – 2022 și sărbătorilor de iarnă. Președintele instiruției a declarat în plenul ședinței că într-adevăr instituțiile publice ar trebui să găsească soluții pentru diminuarea costurilor dar nu într-atât de mult încât să afecteze viața socială.
Ziua de 1 Decembrie este proclamată prin lege, ca zi Națională a României și sărbătoare legală. În cadrul manifestărilor prilejuite de această sărbătoare națională, cetățenii buzoieni ar putea beneficia de o masă tradițională. Cu toate că a fost aprobată o sumă de bani pentru tradiționala fasole cu ciolan și vin fiert, autoritățile județene nu s-au hotărât deocamdată dacă vor organiza o masă populară.
Tot de sărbători, vor fi oferite pachete pentru copii instituționalizați și persoanelor cu handicap, vor fi primiți colindătorii iar din bugetul alocat sărbătorilor va fi asigurat iluminatul festiv la Consiliul Județean , Muzeul Județean Buzău și clădirea I.C Brătianu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ