SĂRBĂTORI TRISTE PENTRU OAMENII STRĂZII! Vor ciocni ouă roșii în Centrul de persoane fără adăpost

0
90

Sărbătorile se petrec în familie, în jurul unei mese festive. Asemeni Craciunului, este momentul potrivit pentru petrecerea timpului liber alaturi de familie si cei dragi. Pentru unii dintre buzoieni sărbătorile nu inseamna decat singuratate.
Nu au pe nimeni și nici măcar un acoperiș deasupra capului. La centru de zi și de noapte pentru persoane fără adăpost din municipiul Buzău, zeci de oameni vor petrece sărbătorile pascale. Responsabilii din centru spun ca vor incerca sa le ofere atmosfera de sarbatoare.
O parte dintre noi nu pot pronunța de sărbători “Hristos a Înviat”. Poate doar în gând, căci singurătatea este atât de adâncă încât un motiv de bucurie cum ar fi Paștele se transformă în clipe de chin sufletesc. Vorbim despre persoanele care nu se mai bucură de o familie și mai grav nu au nici măcar o locuință. Străzile, gările și parcurile din oraș le sunt adăpostul. Autoritățile locale fac eforturi pentru a-i strânge pe toți cei fără domiciliu în Centrul de zi și de noapte de pe strada Speranței pentru a le oferi de Paști o masă tradițională, într-o atmosferă cât mai apropiată de cea a unei familii.
În jur de 20 de persoane vor petrece Paștele în Adăpost. Vor beneficia de un tratament special și de o masă de pe care nu vor lipsi ouăle roșii, friptura, drobul din carne de miel, cozonacul și băuturile răcoritoare.
Colectivul închegat din cadrul Centrului nu ține loc de familie, dar cu siguranță atmosfera va fi apropiată. Unul dintre buzoienii aflați în adăpost își amintește cum a rămas fără familie și fără locuință.
Reprezentanții adăpostului au precizat că asistații vor beneficia de un meniu special pe durata a patru zile.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ