Sărbătorile cât mai aproape de normalitate

0
15

Noile măsuri adoptate pentru perioada Crăciunului și a Anului Nou
Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. În acest context au fost date poblicității și recomandările pentru următoarea perioadă. Autoritățile anunță că masca nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise iar persoanele nevaccinate ar putea merge în mall-uri în baza unor teste rapide. Sunt doarcâteva dintre măsurile pe care autoritățile le-au luat în urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Față de hotătârile precedente au fost instituite excepții. Printre ele eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor, creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -22,00 sau eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate.
Pe de altă parte interdicțiile de circulaţie pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 se doresc a fi eliminate, accesul în mall-uri şi magazinele mari va fi permis şi persoanelor testate, nu doar celor vaccinate sau trecute prin boală iar magazinele sau restaurantele vor fi deschise până la ora 22.00, față de ora 21.00. De asemenea, în nopțile de Crăciun și Revelion localurile vor fi deschise fără limitare de oră și va fi permis accesul și celor testați.
Totodată se ia în calcul permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid. Propunerile urmează să ia forma unei hotărâri ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ