SĂRBĂTORITĂ LA O SUTĂ DE ANI

0
38

Gest frumos al primăriei Pârscov pentru o bătrânică, la împlinirea unui secol de viaţă. Încărcați cu un buchet imens de flori și un tort, primarul comunei și preotul satului Lunca Frumoasă, au adus lacrimi de fericire pe obrajii brăzdați de ani grei ai lui Tanti Mărioara.
Primarul comunei Pârscov, Daniel Mihai, a lăsat treburile administraţiei, preț de câteva ore, pentru a fi prezent la un moment important în comnunitate. Cu flori şi tort, el vizitat-o pe Tanti Mărioara, cea care a fost odată țesătoarea satului la împlinirea venerabilei vârste de o sută de ani. Fericită că Dumnezeu a ţinut-o pe picioare până la această vârstă, sărbătorita, ține buchetul de flori, strâns la piept şi nu-şi poate stăpâni lacrimile.
De asemenea, nepoții și strănepoții au îmbrățisat-o pe tanti Mărioara, unul câte unul, mulțumundu-i pentru tot reprezintă în viețile lor, un izvor de bunătate și ambiție.
Având o copilărie grea, numai Dumnezeu a ajutat-o să ajungă la acești ani. Lipsa mamei de la o vârstă fragedă, a întărit-o. A trebuit să se descurce singură și numai credința a ajutat-o să treacă peste vitregiile vieții. Meseria de țesătoare a învățat-o singură, iar dovada măiestriei și a talentului se vede pe ia ţesută de ea, purtată la ceas de sărbătoare.
Bucuria din ochii bătrânei dovedește că astfel de gesturi trebuie făcute cât mai des, iar, la Pârscov, o comună modernă de munte, situată la poalele munților Buzăului, gospodarul din fruntea comunității dă dovadă că înainte de funcție, contează omul.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ